perjantai 19. huhtikuuta 2013

punaista ruuassa ja viinissä...

PUKEUDU PUNAISEEN PÄIVÄ- on  tänään. Pukeutumisessa punainen antaa itseluottamusta ja lisää rohkeutta. Punaisena päivänä muistutetaan myös itsensä hoitamisesta, syö siis värillistä ruokaa, saat tärkeitä antioksidantteja  yms.
 Kannattaa muistaa, että espanjantomaatit ja muut etelän hedelmät ja vihannekset sisältävät valtavat määrät lannoitteiden ja tuholaismyrkkyjen jäämiä, kertyvät kehoon ja aiheuttavat sairauksia. Olisipa maailmamme vielä puhdas. Punaisesta puheenollen... olemme löytäneet ruokapöytäämme granaaattiomenan. Tuon superfoodhedelmän, sen siemenet ja mehu, kaikki on hyvää...mm. salaatissa ja smootiessa Se on voimakas antioksidantti, torjuu tulehduksia ja sanotaan joidenkin tutukimusten mukaan ehkäisevän syövän kasvua. Nyt haluaa uskoa kaikkia tutkimuksia.  Raamatussa granaattiomenasta  kerrotaan Laulujen laulussa tähän tapaan: "Siellä sinä opastaisit minua ja minä antaisin juodaksesi maustettua viiniä ja granaattiomenan mehua." Vielä viinistä...punaviini sisältää resveratrolia, jolla on myös syöpää ehkäisevä vaikutus. Eri rypälelaaduilla on eroa, parhaiten tätä ihmeainetta sisältää Camay- lajike. Nämä tiedot ovat peräisin tuosta aikaisemmin mainitsemastani kirjasta Syötkö riskiruokaa? Valitettavasti syön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Naimisissa, kaksi koiraa, kolme lasta, kuusi lastenlasta